Concerten 2018

Op zaterdag 16 juni en op 23 juni geeft het strijk- en symfonieorkest van de Orkesten Noord-West Veluwe een tweetal vrij toegankelijk concerten.

De uitgevoerde werken mogen tot de favorieten van het klassiek symfonisch repertoire gerekend worden. Zeker het luisteren waard zijn delen uit de 4e symfonie van Mendelssohn, en een deel uit het vioolconcert van Max Bruch met soliste Davita Laseur. Maar ook het lichtere genre  zal niet ontbreken met bijvoorbeeld thema’s uit de James Bond films. Kortom, een zeer gevarieerd programma.

Het Orkest NW Veluwe bestaat al ruim 25 jaar en is ontstaan vanuit de voormalige muziekschool NW Veluwe.  Vanaf 2014 is dit orkest zelfstandig verder gegaan onder leiding van de dirigent en viooldocent Roelof Klaassen. In het Orkest NW Veluwe, wat bestaat uit een strijkorkest en een symfonieorkest, zitten ruim 60 enthousiaste musici van alle leeftijden. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door Cultuurkust uit Harderwijk

Wij heten u graag welkom op 16 juni, Gereformeerde Kerk, Driestweg 4 te Nunspeet of op  23 juni, Immanuelkerk, Stationstraat 137 te Ermelo. Beide concerten beginnen om 20:00. Wil je meer weten over het strijk- of symfonieorkest, en over de mogelijkheid hierin mee te musiceren? Kijk dan op www.orkestennwveluwe.nl

Share

Data concerten 2018

De data voor de concerten in 2018 zijn inmiddels bekend.

Zaterdag 16 juni is het optreden in de Gereformeerde Kerk aan de Driestweg 4, Nunspeet. En 23 juni in de Immanuëlkerk, Stationsstraat 137, Ermelo, als afsluiting van Fête de la Musique. Beide concerten beginnen om 20:00 uur.

Voor de orkestleden: de generale repetities beginnen beide zaterdagen om 16:30 tot 17:30 voor het strijkorkest, en 17:45 tot 19:15 voor het symfonieorkest. Meer info volgt begin juni.

Zet het in de agenda, dit kan en mag je niet missen!

Share

Een nieuw seizoen

Binnenkort beginnen we weer met volle energie aan een nieuw muzikaal seizoen. Renee en Roelof hebben opnieuw de nodige mooie werken uitgezocht en er wordt door enkele vrijwilligers hard gewerkt om iedereen bijtijds van een nieuwe set bladmuziek te voorzien. Deze wordt de eerste repetitie uitgedeeld.
De eerste orkestrepetitie is op 1 september, zoals gebruikelijk strijkorkest om 16:15 en het symfonieorkest aansluitend om 17:15.

Volledigheidshalve ook nog de vakanties:

Vakanties  schooljaar 2017-2018

Herfstvakantie                        ma 16 oktober  t/m za 21 oktober

Kerstvakantie                         ma 25 december   t/m za  6 januari 2018

Voorjaarsvakantie                  ma 26 februari  t/m za 03 maart

Paasvakantie                          vrij  14 april t/m ma 17 april

Meivakantie  +hemelvaart       ma 30 april       t/m za 12 mei

Pinksteren                             ma 21 mei

Zomervakantie                       ma 16 juli         t/m za 25 aug

Share

Een muzikale impressie

Op de repertoire pagina zijn opnames toegevoegd van de concerten van juni 2014.

Cantabile van Tchaikovsky door het strijkorkest

Share