De dirigent

Roelof Klaassen heeft de hoofdvakken viool en solozang in respectievelijk Zwolle en Utrecht gestudeerd. Al tijdens zijn examenjaar werd hij gevraagd om in te vallen als viooldocent op de Muziekschool Noord West Veluwe. Vanaf september 2014 werkt Roelof als zelfstandig ondernemer als viooldocent in Putten, Harderwijk en Nunspeet. Hij is dirigent van drie orkesten en een kamermuziekgroep.

Dirigent met burgermeester
Roelof Klaassen

Samen met zijn vrouw Renée Klaassen leidt Roelof de orkesten en de kamermuziekgroep van de Noord-West Veluwe.
Volgens hun visie biedt het meespelen in de orkesten en/of de kamermuziekgroep hun leerlingen extra kansen, om zich op muzikaal gebied breed te ontwikkelen.

De violisten en de altviolisten hebben les van Roelof of Renée Klaassen. Tijdens de lessen is er tijd om de orkeststukken in te studeren. Het is het streven om, na een jaar studeren, elk jaar een mooi concert neer te zetten, dat twee keer per jaar wordt uitgevoerd. Meer informatie over de vioolschool is te vinden op www.vioolschoolroelofenreneeklaassen.nl.

Veel van Klaassens’ leerlingen verwierven een plaats op de belangrijkste conservatoria van Nederland. Meerdere van zijn leerlingen hebben met succes meegedaan aan belangrijke concoursen in Nederland.
Naast een bloeiende lespraktijk en het dirigeren treedt Roelof ook als violist op in een ensemble, dat regelmatig koren begeleidt, en als solo-zanger.

Roelof Klaassen ontving in 1995 de Kulting Harderwijk prijs voor zijn opvallende bijdragen aan het culturele leven in Harderwijk en omstrekenOnderscheiding

4 april 2014 ontvingen Roelof en Renée uit handen van de burgemeester van Harderwijk H.J. van Schaik een Koninklijke onderscheiding.